DrentPrent & Drentse Duimpjes

DrentPrent

& Drentse

Duimpjes

 

DrentPrent is juni 2018 opgezet door Marjan Nordholt en is een onderdeel van ontwerpbureau Najram.
Als zzp’er maakt Marjan Nordholt websites, grafische ontwerpen, presentaties, illustraties en prenten.

DrentPrent is gestart om de prenten van Marjan Nordholt te kunnen tonen en te verkopen. Als je bepaalde informatie mist op de website van DrentPrent, neem dan contact op.

Prikkelbaar

Twee jaar geleden is Najram (eenvrouwszaak van Marjan Nordholt), vanuit de regio Rotterdam, verhuisd naar Vledderveen. Deze omgeving is zo prikkelend voor Marjan dat ze aan het tekenen geslagen is.

Thumbnails

In websites maakt Marjan vaak gebruik van zogeheten thumbnails. Dat zijn afbeeldingen die, automatisch naar een bepaald formaat, worden bijgesneden om eenvormigheid op een webpagina te creëren. Het nadeel van thumbnails is dat de meest belangrijke informatie vaak juist buiten beeld valt.

In combinatie met thumbnails hebben de prikkels geleid tot een reeks digitale prenten, Drentse Duimpjes genaamd. De eerste Drentse Duimpjes zijn nu beschikbaar.

Het verschil tussen Drentse Duimpjes en thumbnails is, dat de afbeelding zo wordt weergegeven, dat er genoeg informatie aanwezig is om een verhaal te vertellen. Tegelijkertijd wordt er zo min mogelijk getoond, om de kijker te prikkelen en zijn/haar eigen verhaal erbij te bedenken.

Illustraties

Drentse Duimpjes zijn dus eigenlijk illustraties. Illustraties die horen bij het – niet opgeschreven – verhaal van Marjan. Maar het kunnen ook illustraties zijn bij andere verhalen, jouw verhalen.