Huisstijl Najram

Huisstijl Najram


Om een indruk te krijgen van een huisstijl zijn op deze pagina een reeks illustraties geplaatst die allemaal toebehoren aan de huisstijl van ontwerpbureau Najram. Globaal zijn de illustraties als volgt ingedeeld:

Basis huisstijl

De basis van de huisstijl wordt bepaald door achtereenvolgens het logo, een visitekaartje, briefpapier en een figuurtje (eerste illustratie).

fonts

Belangrijke elementen in een huisstijl zijn de gebruikte kleuren en de fonts (lettertypen). Voor de huisstijl van Narjam is gekozen voor een Google-font. Google-fonts zijn gratis, ook voor commercieel gebruik, en je kan ze ook op je website toepassen. Het font dat is gebruikt voor het logo van Najram heet ‘Questrial‘ en is ontworpen door Joe Prince. Het lettertype dat is gebruikt voor de pay-off:

tot in de pixeltjes…

(een pay-off wordt gebruikt om gevoel of associaties aan een merknaam toe te voegen) heet Gochi Hand  en is ontworpen door Huerta Tipográfica. De tekst is schuingetrokken, een beetje misvormd eigenlijk, oorspronkelijk heeft het font geen Italic (schuine) variant.

Social Media

Illustraties 4, 5 en 6 zijn de omslagen van respectievelijk het YouTube-kanaal, de Facebookpagina en de Google+-pagina van ontwerpbureau Najram.

2d Illustraties

De volgende 4 illustraties zijn 2d afbeeldingen van Pieter Pencil, de imaginaire medewerker en correspondent van eenvrouwszaak Najram. Pieter is erg handig om inhoud te illustreren en presentaties bij elkaar te ‘praten’.

Online presentaties

Pieter Pencil heeft de hoofdrol in de bedrijfspresentatie van Najram, in twee presentaties over promotiemateriaal en heeft hij twee 3d-avonturen beleefd. Al deze presentaties kun je hier bekijken maar een aantal ook op het YouTube-kanaal van Narjam.

3d Illustraties

Na de tweedimensionale illustraties volgen 6 driedimensionale illustraties van Pieter Pencil. Pieter helpt mee om de diverse mogelijkheden van drukwerk te demonstreren en vind-ik-leuks te scoren op de Facebookpagina van Najram. Wat dat laatste betreft moet hij nog wat beter zijn best doen.

Illustraties overig

Tot slot nog wat uitgebreidere illustraties met achtergrond met Pieter Pencil in actieve en inactieve poses en wat wenskaarten voor de feestdagen.